Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και συγκίνηση εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Moonee Ponds της Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, την παραμονή της εορτής χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από πολλούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Τους ύμνους των Ιερών Ακολουθιών έψαλε θαυμάσια χορός καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ενώ ειδικότερα κατά τον Εσπερινό, το τροπάριο του Αγίου έψαλαν μαθητές του ελληνικού σχολείου της Ενορίας που συγκίνησαν το εκκλησίασμα και απέσπασαν θερμότατα χειροκροτήματα.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και έκανε ειδική μνεία, στον μαθητή Του, τον Νέστορα, ο οποίος, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο Λυαίο, επισκέφθηκε τον Άγιο στη φυλακή για να τον συμβουλευτεί και να λάβει την ευχή του.

Το συγκεκριμένο γεγονός, επισήμανε ο Θεοφιλέστατο, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους, ώστε για κάθε κρίσιμη απόφαση στη ζωή τους να συμβουλεύονται αφενός τους μεγαλύτερους και αφετέρου να ζητούν την ευχή της Εκκλησίας. «Η συμβουλή και η ευχή της Εκκλησίας σημαίνει θετικό αποτέλεσμα, όπως συνέβη με τον Νέστορα, που τελικά επικράτησε στη μονομαχία», συμπλήρωσε κλείνοντας ο Επίσκοπος Κερασούντος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.