Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς στην Ταϋγέτη, σύναξη των στελεχών των κατασκηνώσεων της πρώτης δεκαετίας της λειτουργίας τους.

Αρχικά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη . Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και αμέσως μετά προσφέρθηκε πρωινό στην τραπεζαρία.

Στη συνέχεια, στον πανέμορφο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους., αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πνεύμα των κατασκηνώσεων και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν τόσο τα εκατοντάδες παιδιά, που κάθε χρόνο φιλοξενούνται σε αυτές, όσο και τα στελέχη, τα οποία παρά την κούρασή τους αποχωρούν νιώθοντας ψυχική πληρότητα και ευφορία, αφού γνωρίζουν ότι επιτελούν ένα σημαντικό και θεάρεστο έργο.

Ακολούθησε ομιλία του ιστορικού κ. Νικολάου Ζαχαράκη, ο οποίος αρχικά μίλησε για τις αξέχαστες εμπειρίες που βίωσε στην Ταϋγέτη, οι οποίες αποτέλεσαν στην πορεία της ζωής του πυξίδα και μέσο ενδυνάμωσης. Στη συνέχεια ανέπτυξε κάποιες σκέψεις του για την λειτουργία των Κατασκηνώσεων, καθώς αυτές θα πρέπει να είναι διαρκώς εξελισσόμενες, ώστε να ανταποκρίνονται στις επιταγές της σύγχρονης εποχής συνεχίζοντας παράλληλα να αποτελούν πνευματική όαση για τους νέους του τόπου.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια το παλιό, αλλά ακόμα ενεργό στέλεχος των Κατασκηνώσεων, η θεολόγος και μουσικός κα Χρύσα Μάνδρου – Φιλιππάκου, η οποία επιχείρησε μία ιστορική αναδρομή των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς , από την ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα μέχρι σήμερα. Ανέφερε αρκετά περιστατικά, ‘’ξυπνώντας’’ μνήμες και συναισθήματα. Ακολούθησε σε συγκινησιακό κλίμα ελεύθερη συζήτηση στο τέλος της οποίας διαβάστηκε ένα μήνυμα από το παλιό στέλεχος κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Την όμορφη σύναξη ολοκλήρωσε με τον πάντα μεστό λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης , ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμά του, από την αρχή της ποιμαντορικής του διακονίας στην Ιερά Μητρόπολή , για λειτουργία σύγχρονων Κατασκηνώσεων, το οποίο με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού πήρε σάρκα και οστά. Επίσης μίλησε για τον ψυχικό δεσμό των στελεχών με τα παιδιά, αλλά και των παιδιών μεταξύ τους και για τα ανεκτίμητης αξίας πνευματικά οφέλη που αποκομίζουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και όσους απουσίαζαν, για την σπουδαία προσφορά τους επί σειρά ετών και για την θυσιαστική τους αγάπη, ευχήθηκε οι Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης να συνεχίσουν να αποτελούν για πολλά ακόμα χρόνια έναν πνευματικό φάρο για τον τόπο μας.

Ακολούθησε το μεσημβρινό γεύμα και η όμορφη συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει αναμνηστικά δώρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.