Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων, κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, με τη συμμετοχή των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Μολάων, Βλαχιώτη, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως. Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού.

Ύστερα από ένα μικρό κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Ναού, ξεκίνησε η κληρικολαϊκή σύναξη. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, εφημέριος Πακίων και Διευθυντής του Ιδρύματος ‘’η Αγία Παρασκευή’’ Πρωτ. Παναγιώτης Λεγάκης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος στην μεστή νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε σε έναν από τους πυλώνες της χριστιανικής ζωής, που αποτελούν η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνης. Ακολούθως συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς, για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν στα Φιλόπτωχα Ταμεία της τοπικής Εκκλησίας με στόχο την ανακούφιση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας έδωσε κατευθύνσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εν λόγω έργο.

Ακολούθησε η ενδεικτική παρουσίαση απολογιστικών στοιχείων και του φιλανθρωπικού έργου κάποιων Ενοριών. Συγκεκριμένα τον λόγο πήραν κατά σειρά: ο εφημέριος Νεάπολεως και Διευθυντής του Ιδρύματος ‘’ο Άγιος Αθανάσιος’’ Πρωτ. Παναγιώτης Αρώνης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Βλαχιώτη Πρωτ. Βασίλειος Καπερώνης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Μονεμβασίας Πρωτ. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο εφημέριος Νιάτων π. Κυριάκος Χρηστάκης, ο εφημέριος Παπαδιανίκων Πρωτ. Γεώργιος Κάμπρας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων, εφημέριος Κλαδά και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ο Ποιμενάρχης μας προέβη σε κάποιες επισημάνσεις. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε εύλογα ερωτήματα κληρικών και λαϊκών, που αφορούσαν στην όσο τον δυνατόν καλύτερη λειτουργία των Φιλοπτώχων Ταμείων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.