Γράφει ο Λουκάς Πραστίτης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τελέστηκε σήμερα 3 Νοεμβρίου ο Όρθρος και η θεία λειτουργία στο κατεχόμενο χωριό Πραστειο της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η εκκλησια του χωριού που είναι αφιερωμένη στον άγιο μεγαλομαρτυρα Γεώργιο τον τροπαιοφόρο σαν σήμερα γιόρταζε και πανηγύριζε την ανακομιδη των λειψάνων του.Σήμερα δυστυχώς μετά την τουρκική εισβολή των Τούρκων το 1974 κι αυτός ο ναός οπως και άλλοι πολλοί παραμένει βουβός, κλειστός και λεηλατημενος

.Σήμερα όμως μετά από άδεια των Τούρκων κατακτητών τελέστηκε από τον πανοσιολογιοτατο αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου π.Αυγουστίνο και τον εκ Πραστειου καταγόμενο ιερέα π.Νικόλαο η θεία λειτουργία στην παρουσία εκατοντάδων εκτοπισμένων κατοίκων της κοινοτητας Πραστειου.

Στο.τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο όλων όσων απεβίωσαν στην προσφυγιά και ακολούθως λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου αγίου Γεωργίου.

Από την κοινότητα Πραστειου καταγόταν και ο αείμνηστος αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κύριλλος ο Γ’ ο οποίος διακρίθηκε για την οσιότητα του βίου του !
Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.