«Με εντυπωσιάζει ο λόγος του. Συγχαρητήρια, δεν έχω να πω τίποτα άλλο».

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος για τις «σαφείς θέσεις« του Μητροπολίτη Σεραφείμ που «ξεχωρίζει τον πνευματικό από τον αμιγώς επιστημονικό λόγο». Ο Μητροπολίτης τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, αν και σημείωσε πως «η Θεία Κοινωνία και τα ιερά σεβάσμια δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό. Το να βγάλω τη μάσκα για να προσκυνήσω δεν είναι τραγικό. Όπως και να προσκυνήσει με τη μάσκα δεν είναι κακό. Είναι θέμα πίστεως». Αμέσως μετά δέχτηκε τα συγχαρητήρια.

«Με εντυπωσιάζει ο λόγος του. Συγχαρητήρια, δεν έχω να πω τίποτα άλλο» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ. Εντυπωσιασμένος δήλωσε για τις «σαφείς θέσεις« του Μητροπολίτη, που «ξεχωρίζει τον πνευματικό από τον αμιγώς επιστημονικό λόγο».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ βρήκε χώρο στο ΣΚΑΪ να εκφράσει τις απόψεις του για την τήρηση των μέτρων στους ναούς, ενώ εξέφρασε την υπεράσπιση του στον εμβολιασμό:

«Η Θεία Κοινωνία και τα ιερά σεβάσμια δεν μεταδίδουν (σ.σ. τον κορονοϊό), είναι η ενέργεια του Θεού. Αλλά εγώ σε εσάς κι εσείς σε εμένα, μεταδίδουμε. Δεν αίρονται οι φυσικοί νόμοι μέσα στον ναό… αλλά πρέπει να έχουμε διάκριση. Το να βγάλω τη μάσκα για να προσκυνήσω δεν είναι τραγικό. Όπως και να προσκυνήσει με τη μάσκα δεν είναι κακό. Είναι θέμα πίστεως».

Ο Θ. Βασιλακόπουλος, που βρισκόταν στο στούντιο του σταθμού, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, επιλέγοντας να δώσει συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη ο οποίος προηγουμένως είχε πει ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.