Στο Κάιρο αναμένεται να μεταβεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

Στον φερώνυμο καθεδρικό ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου που βρίσκεται στο Χαμζάουι, θα τελεσθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 18.30 Πατριαρχικός Εσπερινός και την επομένη, δηλαδή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Ο ναός θεωρείται ο παλιότερος ναός της Ορθοδοξίας στο Κάιρο. Η ίδρυση του χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Ως έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εδώ γίνονταν οι λειτουργίες, οι χειροτονίες και οι νεκρώσιμες ακολουθίες των Πατριαρχών.

Από την Ωραία Πύλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο της η Μ. Αδαμαντίδου, «Ελληνικός Περίπατος στο Κάιρο», που εξέδωσε η Ε.Κ.Κ, διαβάζονταν οι Πατριαρχικές ανακοινώσεις, χειροτονούνταν διάκονοι και δεσπότες, ενταφιάζονταν πατριάρχες, τελούνται ακόμη και σήμερα οι επίσημες λειτουργίες.

Στο ναό φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Ματθαίου και τα λείψανα του Αγ. Νεκταρίου. Άλλωστε, δίπλα από τον ναό βρίσκεται το κελί του Αγ. Νεκταρίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.