Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο είχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ και η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα της Εκκλησίας της Πολωνίας στην Βαρσοβία.

Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Προέδρου του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, ενώ με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ανταπέδωσε τον χαιρετισμό. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιτυχή πορεία των εργασιών του εσωτερικού διακόσμου του ναού της Αγίας Σοφίας Βαρσοβίας με αφορμή την επίσκεψη της Ρωσικής αντιπροσωπείας στον ναό την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες υλοποιούνται με τη συνδρομή του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού. Κατά την εγκάρδια συνομιλία εθίγη επίσης ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων των διορθοδόξων σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Πολωνίας στο πεδίο του πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού της Αγίας Σοφίας πρωθιερέας Αδάμ Σεμενιούκ, ο επικεφαλής της διαποίμανσης κρατουμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας πρωθιερέας Ανδρέας Λεβτσάκ, το στέλεχος του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων Α. Χόσεφ και συνεργάτες του Ιδρύματος.

Συνοδευόμενος από τον πρωθιερέα Ανδρέα Λεβτσάκ ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ μετέβη κατόπιν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και στον Ναό του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος στη συνοικία Βόλια της Βαρσοβίας, που βρίσκεται στο ορθόδοξο νεκροταφείο, όπου έχουν ταφεί πολλοί ιεράρχες και κληρικοί της επαρχίας της Βαρσοβίας επί σειρά ετών.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.