Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος

Στις εγκαταστάσεις των παλαιών Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως στο Αλιβέρι βρέθηκε απόψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος. Προκειμένου να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Απόστολος Θαδδαίος», που αφορά στους ΡΟΜΑ του Αλιβερίου και της Αγίας Παρασκευής. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα και οι εκπαιδευτές τους.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «από την Βασιλόπιτα παίρνουμε όλοι ανεξαιρέτως ένα κομμάτι, μοιραζόμαστε τον κοινό άρτο, γεγονός που συμβολίζει την ομοιότητα και την ισοτιμία μας έναντι του Θεού.

Μπορεί ο καθένας μας να έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά, στην ψυχή, όμως, είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους άλλους, όπως δίκαιος είναι ο Θεός με εμάς. Η προσπάθεια που επιτελούμε εδώ, γίνεται για να νιώσουμε ότι όντως είμαστε όλοι ίσοι όσον αφορά στην γνώση και στα εφόδια που προκύπτουν απ’ αυτή…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Προγράμματος, αλλά και τους φορείς, που συνεργάζονται με την Μητρόπολή μας, τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια κοινωνικοποίησης της κοινότητας των ΡΟΜΑ.

Στο Αλιβέρι ο Δημητριάδος Ιγνάτιος-Η Βασιλόπιτα του Προγράμματος «Απόστολος Θαδδαίος»Στο Αλιβέρι ο Δημητριάδος Ιγνάτιος-Η Βασιλόπιτα του Προγράμματος «Απόστολος Θαδδαίος»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.