Η εβδομάδα που διανύουμε κρίνεται καθοριστική για το τελικό ξεκαθάρισμα, σχετικά με το ποιοι θα διεκδικήσουν τελικά είσοδο στο τριπρόσωπο.

Χθες, δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου, με την οποία προκηρύσσονται και επίσημα πλέον οι εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου.

Η Εγκύκλιος
Στην εγκύκλιο αναγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται ότι μετά από τροποποίηση του καταστατικού χάρτη, θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο με φωτογραφίες και ονόματα των υποψηφίων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Ως γνωστόν, η κατάρτιση του τριπροσώπου θα πραγματοποιηθεί με καθολική μυστική ψηφοφορία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου μεταξύ των ωρών 10 το πρωί και 6 το απόγευμα, με μια ώρα διάλειμμα μεταξύ 1 και 2 ή ώρα το μεσημέρι. Δικαίωμα ψήφου έχουν άπαντες οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κύπρου άνω των 18 ετών, όσοι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο για ένα τουλάχιστον χρόνο και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο εκλογής Αρχιεπισκόπου.

Οι εκλογικοί κατάλογοι θα αναρτηθούν και θα δοθεί χρόνος τριών ημερών για ενστάσεις. Εν συνεχεία θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για την ψηφοφορία που θα αναδείξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο, σε ημερομηνία που δεν έχει για την ώρα ανακοινωθεί. Αρχιεπίσκοπος ανακηρύσσεται από το τριπρόσωπο εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειονοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η εγκύκλιος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Αμμοχώστου και Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, Πάφου κ. Γεώργιος, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.

Το Σάββατο ανακοινώνει επίσημα ο Μητροπολίτης Ταμασού
Το Σάββατο θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου, ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων και πρέπει με όρεξη, με πολλή δουλειά να την καταστήσουμε πιο ωφέλιμη και πιο καταλυτική στη λύση προβλημάτων.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. «Υπάρχουν συναγωνιστές, δεν είναι όπως τις Προεδρικές Εκλογές που κάποιοι εκλέγονται και κάποιοι όχι, είμαστε όλοι εκλελεγμένοι και μόνιμοι, επομένως η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.