Την συμπόρευση της Εκκλησίας με το κράτος στην υλοποίηση του ιδεολογήματος για τον “ρωσικό κόσμο”, επιβεβαίωσαν χθες από το Κρεμλίνο ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αμφότεροι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του XXV Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου, η οποία είχε ως θέμα «Το παρόν και το μέλλον του ρωσικού κόσμου», με τις κεντρικές ομιλίες να πραγματοποιούνται χθες στο Κρατικό Παλάτι του Κρεμλίνου, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζεται.

Πούτιν: Η Εκκλησία δεν μπορεί να χωριστεί από την κοινωνία
Ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετείχε στην ολομέλεια μέσω βίντεο ενώ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι σύμφωνα με Διάταγμα το οποίο έχει ήδη υπογραφεί το έτος 2024 θα είναι αφιερωμένο στην οικογένεια, ενώ κάλεσε όλους τους παραδοσιακούς φορείς της χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών κοινοτήτων, να αναλάβουν το ρόλο της διαπαιδαγώγησης των επόμενων γενεών.

Ακόμη, μιλώντας για το ρόλο της Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι αυτή μπορεί να είναι διαχωρισμένη από το κράτος, όμως “η σχέση που έχει αναπτυχθεί με την Εκκλησία είναι μοναδική”. “Η Εκκλησία δεν μπορεί να χωριστεί από την κοινωνία και από τον άνθρωπο. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Και ως εκ τούτου, τονίζω ξανά τη σημασία της συμμετοχής εκπροσώπων όλων των ρωσικών παραδοσιακών θρησκειών στην εκπαίδευση και την ανατροφή της νεολαίας μας και, φυσικά, στην ενίσχυση των πνευματικών, ηθικών και οικογενειακών αξιών”, είπε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να καταφερθεί για ακόμη εναντίον της Δύσης η οποία όπως είπε διαρκώς ακυρώνει τις “παραδοσιακές κουλτούρες”. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για το “πατριωτικό του πνεύμα”. “Ξέρω τι ακούραστο έργο κάνετε εσείς, Αγιώτατε, για την πνευματική αναγέννηση της Ρωσίας. Το πόσο σημαντική και βαρύνουσα είναι η θέση σας, θέλω να το τονίσω αυτό. Πόσα κάνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, κληρικοί και λαϊκοί, υπό την ηγεσία σας για την υλοποίηση κοινωνικών, φιλανθρωπικών και εθελοντικών προγραμμάτων”.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.