Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου στους εορτασμούς για τη θρονική εορτή της Πρωτόθρονης Εκκλησίας επί τη μνήμη του ιδρυτή αυτής Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Αύριο Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, ο Πανιερώτατος, θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Α.Θ. Παναγιότητα, όπου θα μεταφέρει τις ευχές και προσρήσεις της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου και του προκαθημένου Αυτής Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Επίσης, θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδα που διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με θέμα «Η Πατριαρχική και Συνοδική Εγκύκλιος του 1920: 100 χρόνια εξαιρετικής επίδρασης».

Τον Πανιερώτατο συνοδεύουν, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Γραμματέας κ. Ανδρέας Φλοκκάς.

Φώτο: από την προηγούμενη επίσκεψη του Μητροπολίτη Κωνσταντίας κατά τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου τον παρελθόντα Ιούνιο ε.ε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.