Στιγμές πνευματικής ευφροσύνης έζησε αυτές τις ημέρες -και για πρώτη φορά στα χρονικά- η εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Νικολάου Ανακάσης (του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού).

Αιτία ήταν η έλευση τμήματος του Τιμίου Ξύλου προερχόμενο από την ιστορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αστερίου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το είχε κομίσει ο υπεύθυνος της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννός την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. Κατά την διαρρεύσασα χρονική περίοδο, μέχρι το πρωι της Τετάρτης 10 Απριλίου τρ.έ., πλήθος ενοριτών και προσκυνητών προσήλθαν να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και να παρακολουθήσουν μια από τις Ιερές Ακολουθίες που είχαν προγραμματισθεί (Μεγ. Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και άλλες) και που έγκαιρα είχαν γνωστοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προσήλθαν να ιεροπράξουν και να διδάξουν εμπνευσμένα τον πιστό λαό, οι Θεοφ, Ταλαντιου κ. Επιφάνιος (Ιερό Ευχέλαιο) και Ρωγών κ. Φιλόθεος (Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία) ως και κληρικοί από διάφορες Ενορίες του λεκανοπεδίου προς τέλεση κάποιας Ακολουθίας.

Τους ύμνους των ημερών απέδωσαν άριστα τόσο οι Ιεροψάλτες του Ναού, όσο και προσκληθέντες άλλοι καλλίφωνοι Διάκονοι του Ιερού Αναλογίου. Μεταξύ των προσελθόντων ήταν περιφεριακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος κ. Στ. Τσίρπας, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του. Συγκινητική ήταν η προθυμία και η βοήθεια των εθελοντών και εθελοντριών οι οποίοι επί ημέρες διέθεταν αγόγγυστα σημαντικό μέρος του ημερήσιου χρόνου τους ώστε να είναι στον Ναό και να εξυπηρετούν τους πάντες και όπου υπήρχε ανάγκη.

Σε όλους, όπως και στον συνεφημέριο του Πρεσβ. Γεώργιο Χαλιώτη ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης εξέφρασε ποικιλότροπα τις ευχαριστιές του και την ευγνωμοσύνη του, ευχόμενος πάντα να έχουν την ευλογία του Κυρίου στην ζωή τους και στις οικογένειες τους και όταν υπάρχουν μικροί η μεγάλοι Σταυροί στην πορεία τους εκείνοι να γίνονται ελεφρύτεροι και να χάνονται με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου και του εφόρου και προστάτη της Ενορίας Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.