Στη τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, εν μέσω έκδηλης συγκίνησης, ο μητροπολίτης Κιλκίς κυρός Εμμανουήλ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έλαβε χώρα στον μητροπολιτικό ναό του Κιλκίς, χοροστατούντος του ορισθέντα ως τοποτηρητή, μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημητρίου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης άφησε τη τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου, σε Κέντρο Αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη νικημένος από χρόνια προβλήματα υγείας.

Η σορός του τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό χθες Τρίτη για τρεις ώρες, τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν τα πνευματικά του παιδιά, οι άρχοντες, ο κλήρος και ο λαός. Παράλληλα, τελέστηκε τρισάγιο από τους μητροπολίτες Γουμένισσας κ. Δημήτριο, Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Ιερισσού κ. Θεόκλητο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αν. Βεργίδη και του δημάρχου Κιλκίς οι υπηρεσίες και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Της Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς και τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο οποίος και μετέφερε τα συλλυπητήρια τους προς τον ευσεβή κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως.

Καθόλη τη διάρκεια πιστοί προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον σεβάσμιο Μητροπολίτη, κληρικοί και λαϊκοί που καθοδηγούσε και νουθετούσε, να του φιλήσουν για τελευταία φορά το χέρι και να λάβουν την ευχή του.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.