Μία κρίσιμη νομική μάχη που αφορά στα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να δοθεί αύριο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και αυτές των μεμονωμένων πολιτών κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τον τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών.

Ειδικότερα, ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές ΚΥΑ με τις οποίες είχαν προβλεφθεί ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε γάμους και βαπτίσεις, η απαγόρευση της παρουσίας πιστών κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων, η τέλεση λειτουργιών και τελετών χωρίς την παρουςία πιστών, ενώ στρέφονται και κατά των αποφάσεων που επιτρέπουν την παρουσία πιστών στους Ιερούς Ναούς ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και με ανώτατο αριθμό τα 50 άτομα.

Η Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει ότι οι επίμαχες ΚΥΑ εκδόθηκαν κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης.

Η εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας Παρασκευή Μπραΐμη σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να θέσει ζήτημα παραγραφής, καθώς η ισχύς των επίμαχων ΚΥΑ έχει λήξει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.