Συνταγή για Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ με καρύδια ! Η τέλεια ιδέα και ως βασιλόπιτα και ως κέικ χωρίς γλάσο. Για να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Υλικά
Βούτυρο Γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
Ζαχαρη 300 γραμμάρια
Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γραμμάρια
Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 100 γραμμάρια
Γάλα Φρέσκο 150 γραμμάρια
Κονιάκ 100 γραμμάρια
Καρυδια 150 γραμμάρια τριμμένα
Αλατι 1 πρέζα
Αυγα 5
Σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι περίπου
Βανίλια 3
Για το γλάσο σοκολάτας
Κουβερτουρα 180 γραμμάρια
Βουτυρο 80 γραμμάρια σε κομματάκια
Μελι 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση για την σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος και την ζάχαρη για 7-8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ. Ρίχνουμε το κονιάκ και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χτυπώντας το μείγμα ελαφρώς. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 28×30 εκατοστά, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά. Στα 30 λεπτά, κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στην σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το μέλι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε με το γλάσο την βασιλόπιτας, ξεκινώντας πάντα από το κέντρο του γλυκού και απλώνοντας. Μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο είναι έτοιμη να σερβιριστεί.