Σειρά επισκέψεων δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον Γερμανό αρχαιολόγο Dr.Dr.Dr. h.c. Dieter Vieweger. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή του λόφου της Αγίας Σιών, επί του οποίου έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος και η Πεντηκοστή και στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Zaza Kandelaki για τα διαπιστευτήρια επί τη ενάρξει της διπλωματικής υπηρεσίας αυτού ως αντιπροσώπου της χώρας της Γεωργίας στο Ισραήλ και για την συνέχιση των σχέσεων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μετά της χώρας της Γεωργίας και την έκφραση ευχαριστιών, διότι το Πατριαρχείο συμφώνησε στην ίδρυση πολιτιστικού κέντρου στην Ανατολική όχθη του τόπου του Βαπτίσματος του Ιορδάνου ποταμού, τη συμφωνία και της Ιορδανικής Κυβερνήσεως.

Επί του θέματος της ιδρύσεως του πολιτιστικού κέντρου τούτου ο Μακαριώτατος είπε ότι το Πατριαρχείο συμφώνησε επί τω όρω της διαφυλάξεως των δικαιωμάτων αυτού στην Αγία Γη, για το οποίο ο κ. Πρέσβυς δεσμεύτηκε, ευχαριστώντας για την επίσκεψη.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Ιερέα της Κοινότητος Ζαμπάμπδε της περιοχής Σαμαρείας π. Λουκάν μετά της Πρεσβυτέρας αυτού για να συζητήσουν θέματα της ενορίας Ζαμπάμπδε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.