Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκινήσεως τελέσθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί η Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την συμπλήρωση ενός έτους από της κοιμήσεως των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε στους πιστούς πως κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα θα τελείται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τα αθώα θύματα των Τεμπών, αλλά και για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν φύγει από τροχαία δυστυχήματα.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή αφιερωμένο σε όλους όσους σκοτώθηκαν σαν σήμερα πριν ένα χρόνο στα Τέμπη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.