Κυριακή των Βαΐων: Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Σταυροί από Βάγια – Κυριακή των Βαΐων

Βρισκόμαστε στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» όπου ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Εμμανουήλ Γκουσιόπουλος θα μας δείξει και θα μας διδάξει πως μπορούμε να φτιάχνουμε σταυρούς από βάγια.

Προλογίζει και ομιλεί για την ιστορία των Βαΐων και την Κυριακή των Βαΐων με την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ o Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός.

00:00​ Εκκλησία Online
00:10​ «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
01:35​ Κυριακή των Βαΐων
05:50​ Κατασκευή Σταυρών από Βάγια
07:40​ Απλός Σταυρός από Βάγια
09:40​ Σύνθετος Σταυρός από Βάγια

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1983 και είναι Μέλος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλογών Ρόδου.

Οι σκοποί του συλλόγου Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» είναι η ανάπτυξη πνεύματος αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου και συγχωριανών γενικότερα καθώς και η καλλιέργεια ενδιαφέροντος και αγάπης προς την γενέτειρα.

Η μελέτη, η προβολή, η προώθηση και η λύση προβλημάτων των Φανών. Η μελέτη, η διαφύλαξη και η προβολή της λαϊκής παράδοσης του χωριού. Η οργάνωση μορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η ελεύθερη ανταλλαγή και διακίνηση επιστημονικών, κοινωνικών και φιλοσοφικών ιδεών.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο