Μετά από διακοπή 6 μηνών, των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του εκκλησιαστικού μνημείου των Εισοδίων Αιγίου, οι πρώτοι εργάτες έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στο εξωτερικό και εσωτερικό του κομψοτεχνήματος Τσίλλερ, συνεχίζοντας το διασωστικό έργο που χρηματοδοτεί ο εφοπλιστής και διοικητής του Αγίου Ορους Θανάσης Μαρτίνος, με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αιτία σταματήματος της εργολαβίας, αν και πολλοί πίστευαν πως είναι το «απαγορευτικό» οικοδομικών κατασκευών λόγω καραντίνας, τελικά αυτό οφείλετο σε γραφειοκρατικής φύσεως ζήτημα του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με το ποιος θα έχει την επιστασία, αυτό ή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, κάτι που έληξε υπέρ της τοπικής Υπηρεσίας μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πλέον στο ναό, γίνονται τρύπες προετοιμασίας έτσι ώστε όταν καθαρογραφεί η απόφαση, η εργολαβική εταιρεία να προχωρήσει -μέσα κι έξω- σε τσιμεντενέσεις, επιχειρώντας μέχρι τον Ιούλιο να έχει καλύψει τον χαμένο χρόνο, με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης των εργασιών.

Μέχρι τώρα το όλο έργο έχει φτάσει μόλις στο 7% και τελειώνοντας τις βασικές παρεμβάσεις τσιμεντενέσεων αλλά και στη σπεπή, το ποσοστό θα φτάσει στο 40%.

Επονται, εργασίες ηλεκτρολογικές, μαρμαρικές, ξυλουργικές, στον γυναικωνίτη και άλλες μικρής κλίμακας.

Η παράδοση του έργου, κατά συνέπεια, ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί για φέτος τον Ιούλιο, οι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν αυτό να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες.

Γι’ αυτό, το πρόγραμμα προβλέπει φουλ εργασίες εξωτερικές μέχρι το φθινόπωρο και κατόπιν και έως τα τέλη του χρόνου, εσωτερικές.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.