Πως βλέπετε την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χώρα μας;

Είναι ευθύνη της ελληνικής πολιτείας με τα συντεταγμένα όργανά της η αξιολόγηση και αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής, η οποία ασφαλώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη, πολύ δε περισσότερο επιθυμητή. Είμαι βέβαιος ότι σύμπας ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας με απόλυτη ομοψυχία ,ψυχραιμία, σύνεση, ενότητα και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσει ελληνοπρεπώς τυχόν κλιμάκωση, γεγονός που απευχόμεθα, των προκλήσεων από την γείτονα χώρα.

Ο λαός πρέπει να παραμείνει νηφάλιος και απολύτως ενωμένος.Το θέμα δεν είναι διμερές , δεν αφορά δηλαδή μόνον τις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας , αλλά έχει κάνει με την ευρύτερη οικογένειά μας στην οποία ανήκουμε , την Ευρωπαική δηλαδή Ένωση, η οποία πιστεύουμε ότι θα ενεργήσει τα δέοντα στην βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της αληθείας.Ως Έλληνες είμεθα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της πατρίδος μας και την διεθνή έννομη τάξη.

Με ιδιαίτερη στοργή και αδιάπτωτο ενδιαφέρον στρέφουμε πάντοτε την σκέψη μας και την προσευχή μας στο αειλαμπές Φανάριο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κοιτίδα της μαρτυρικής και ένδοξης ρωμιοσύνης και εκφράζουμε την βαθειά λύπη μας για τις διαφαινόμενες προσπάθειες αλλαγής του status της Αγίας Σοφίας Κων/πόλεως ,ιερώτατου συμβόλου της πίστεώς μας αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.