Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προσγειωθεί αύριο 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, όπου και θα είναι ο πρώτος σταθμός της ολιγοήμερης περιοδείας του σε Βόρεια Ελλάδα, Άγιο Όρος και Κωνσταντινούπολη από όπου θα αναχωρήσει και πάλι για τις ΗΠΑ στις 07 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Εθνικός Κήρυκας» ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τη συνοδεία του αναμένεται να αναχωρήσουν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης με την αεροπορική εταιρεία Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης για Θεσσαλονίκη όπου θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Electra Palace Hotel».

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα περιηγηθούν σε θρησκευτικά μνημεία, ναούς και μοναστήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί της Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι άνδρες θα αναχωρήσουν για την Ουρανούπολη από όπου με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβούν στο Αγιο Ορος, θα επισκεφθούν τη Μονή Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου και άλλες Μονές, ενώ οι γυναίκες θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα θα επισκεφθούν τον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του Αλέξανδρου, του 4ου γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

Την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι άνδρες θα αναχωρήσουν από το Άγιο Όρος με ιδιωτικό σκάφος και θα μεταβούν στην Κομοτηνή όπου θα συναντήσουν τις γυναίκες. Το εσπέρας, στις 7, θα γίνει η τελετή απονομής Επίτιμου Διδακτορικού στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο από το Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Την Πέμπτη 03 Μαρτίου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ και θα αναχωρήσουν για Κωνσταντινούπολη. Την Παρασκευή 04 Μαρτίου θα επισκεφθούν την περιοχή του Μεγάλου Ρεύματος και με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβούν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το Σάββατο 05 Μαρτίου θα επισκεφθούν την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.

Την Κυριακή 06 Μαρτίου θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου της Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενώ μετά τη Λειτουργία θα γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τη Δευτέρα 07 Μαρτίου θα αναχωρήσουν από την Κωνσταντινούπολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.