Πριν συμπληρώσει ένα μήνα στο τιμόνι του Πατριαρχείου Σερβίας ο νέος πατριάρχης κ. Πορφύριος νόσησε από κορωνοϊό. Το γεγονός προβληματίζει καθώς πριν λίγες μέρες πέθανε από τον ιό ο επίσκοπος Ερζεγοβίνης Αθανάσιος ενώ νοσούν και πολλοί κατώτεροι κληρικοί.

Αυτό δείχνει οτι οχι μόνο δεν τηρούνται τα μέτρα αλλά και οτι πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη του covid-19.Ο κ.Πορφύριος , οποιος διαδέxτηκε τον Ειρηναίο που πέθανε από κορωνοϊό φαίνεται οτι νοσεί σοβαρά αν και το πατριαρχείο διαψεύδει οτι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας αναφέρεται οτι είναι υγιής και παρά την προσωρινή απομόνωση στην οποία βρίσκεται, ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος ευχαριστεί «πατρικά» όλους για το ενδιαφέρον τους, και τους «ενημερώνει με αγάπη» ότι, εκπληρώνει όλες τις πατριαρχικές του υποχρεώσεις, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες και τους περιορισμούς που του έχουν συστήσει οι γιατροί, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Μάλιστα στις 7 Μαρτίου, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της πατριαρχικής κατοικίας.
Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει τεθεί σε προληπτικό αυτοπεριορισμό, μετά από τις συστάσεις των ιατρών, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid 19.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.