Εκεί, παρουσιάζεται η Κρήτη που ξέρει να συγχωρεί, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στις 28 Μαρτίου.

Η βεντέτα και ο σασμός ήταν ένα θέμα που πάντα απασχολούσε την Κρήτη, μια κατάσταση που μεταφέρεται στην ελληνική τηλεόραση.
Ο «Σασμός» αποτελεί τη νέα δραματική σειρά του ALPHA που θα κάνει πρεμιέρα στις τηλεοράσεις μας την επόμενη σεζόν.
Τι σημαίνει, όμως, σασμός; Σασμός σύμφωνα με την κρητική ορολογία είναι ο συμβιβασμός, ή η συμφιλίωση. Μια βεντέτα που έχει διάρκεια και πρέπει να τελειώσει με κάποιον τρόπο.
Βάπτιση – Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.01.2021
Ελλάδα
Ζωνιανά: Βεντέτα έληξε μετά από δεκαετίες με τον «Σασμό», το έθιμο της συμφιλίωσης
24 Ιανουαρίου, 18:52
Στη συγκεκριμένη σειρά θα δούμε εάν η βεντέτα μπορεί να ολοκληρωθεί με έναν έρωτα και βασίζεται σε ένα πολύ γνωστό βιβλίο, του Σπύρου Πετρουλάκη, με τον ομώνυμο τίτλο.
Εκεί, παρουσιάζεται η Κρήτη που ξέρει να συγχωρεί, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στις 28 Μαρτίου.

Τα γυρίσματα της σειράς θα λάβουν χώρα στην Κρήτη με έμφαση το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Μυλοπόταμο, τον Ψηλορείτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Κατά πάσα πιθανότητα να προέρχεται από το Μεσαιωνικό "σάζω" με προέλευση το "ισάζω" που σημαίνει "εξισώνω, εξισορροπώ". Επίσης στον προφορικό λόγο σημαίνει "διορθώνω", άρα σωστά έλεγαν "σασμός" καθώς προέρχεται από το "σιάξιμο", δηλαδή το "φτιάξιμο".