ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24 Νοεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίου Κλήμεντος Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Πέτρου του Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και του Αγίου Κλήμεντος του Επισκόπου Ρώμης - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό.

Θεία Λειτουργία 24 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Ο Άγιος Κλήμης ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Ρώμης. Ο Άγιος Πέτρος ο Ιερομάρτυρας και Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Νικόδημος ο Οσιομάρτυρας από την Βέροια.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Κλήμης Ρώμης και ο Άγιος Πέτρος Αλεξανδρείας.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Κλήμεντος του Ιερομάρτυρα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 10η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Πέτρου του Ιερομάρτυρα με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Κλήμεντος Επισκόπου Ρώμης – Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Ιησού Χριστό. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Κλήμης

Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Έζησε και έδρασε στη Ρώμη επί Δομητιανού και των διαδόχων του, Νέρβα και Τραϊανού μεταξύ 81 μ.Χ. και 117 μ.Χ.. Ο Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, αντάμωσε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ’ αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία, οπότε έγινε θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε αρκετά συγγράμματα.

«Το κήρυγμά τους αντηχούσε στα αυτιά του, ή παράδοση τους ήταν ακόμη μπροστά στα μάτια του», έγραψε γι’ αυτόν ο άγιος Ειρηναίος. Ο Κλήμης υπήρξε τρίτος επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε μετά τον άγιο Λίνο, τον Άγιο Ανέγκλητο, περίπου το έτος 92 μ.Χ.. Υποστηρίζεται από κάποιους ότι υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος της Ρώμης.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Κλήμεντος του Επισκόπου Ρώμης.

Άγιος Πέτρος ο Ιερομάρτυρας Αλεξανδρείας

Ο Άγιος Πέτρος συνδύαζε θερμότατο ζήλο και ανώτερη λαμπρή μόρφωση. Και γρήγορα κατέλαβε σπουδαία θέση στην εκκλησία της Αιγύπτου, αφού διαδέχτηκε τον αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Θεωνά. Το έτος 306 μ.Χ. προήδρευσε σε Σύνοδο πού καταδίκασε και καθήρεσε τον επίσκοπο Λυκοπόλεως Μελέτιο. Αλλά αυτός για να εκδικηθεί τον Πέτρο τον κατάγγειλε στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό Γαλέριο, όταν αυτός κήρυξε διωγμό κατά των χριστιανών.

Τότε ο ευσεβής αρχιεπίσκοπος, έδειξε τη μεγάλη και λαμπρή διαγωγή του. Προκειμένου να συλληφθεί από τον έπαρχο Αλεξανδρείας, κάλεσε τους πιο άξιους πρεσβυτέρους της αρχιεπισκοπής του, τον Αχιλλά και τον Αλέξανδρο. Τους ανήγγειλε ότι έφτασε το τέλος του και όρισε διαδόχους του. Κατόπιν, για να μη αντιληφθεί τη σύλληψη του ο χριστιανικός λαός, βγήκε και παραδόθηκε στους στρατιώτες από μια τρύπα, που ανοίχτηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Πέτρου του Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.