ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 23 Μαρτίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Ιερομάρτυρος Νίκωνος και των συν αυτώ 199, των επί του Ταυρομενίου όρους μαρτυρησάντων (†251). Μάρτυρος Δομετίου. Οσιομάρτυρος Λουκά, του εν Μυτιλήνη (†1802).

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 23 Μαρτίου.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 752 Ο Στέφανος Β γίνεται πάπας.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1555 Πεθαίνει ο πάπας Ιούλιος Γ.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1658 Η Ειρήνη του Λονζεμό τερματίζει το Β Θρησκευτικό Πόλεμο στη Γαλλία. Η Αικατερίνη των Μεδίκων και ο Κάρολος Θ της Γαλλίας ξαναδίνουν σημαντικά δικαιώματα στους Ουγενότους.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1821 Στην Αγία Λαύρα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Λόντος και ο Ζαΐμης υψώνουν το λάβαρο της επανάστασης.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1821 Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Καλαμάτα και τη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο).

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1821 Η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1821 Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεσήκωσε τη Μολδοβλαχία.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1900 Γεννιέται ο ψυχαναλυτής Έριχ Φρόμ.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1903 Οι αδελφοί Ράιτ παρουσιάζουν το δημιούργημα τους, που έμελλε να κατακτήσει τους αιθέρες και να εκμηδενίσει τις αποστάσεις, το αεροπλάνο.

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: 1904 Ιδρύεται το Χημικόν Εργαστήριον του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αργότερα θα μετονομαστεί σε Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.