ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επιλογή του Πέτρου Τατσόπουλου να παρουσιάσει από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ την Κυριακή των Βαίων βιβλίο που αναφέρεται στο Άγιο Φως.

Εξοργισμένοι φαίνονται εκατοντάδες χρήστες των social media με την επιλογή της ΕΡΤ και του Πέτρου Τατσόπουλου να διαφημίσουν συγκεκριμένο βιβλίο «Άγιο φως: Oι ρίζες της αμφισβήτησης» στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δημοσιογράφοι του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ήρθαν σε επαφή με στελέχη του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ και του πρώτου προγράμματος όπου αναφέρθηκε πως υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες, οι οποίες όμως στερούνται κάθε λογικής βάσης όπως τόνισαν ενώ ΔΕΝ εξετάζουν την ματαίωση της συγκεκριμένης εκπομπής.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΄΄ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ΄΄- ΕΝΑ ΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

΄΄Πράγματι. Σκανδαλώδης είδηση για την Ελλάδα του 2022 να σκοπεύεις να παρουσιάσεις από το ραδιόφωνο κείμενο του… Αδαμάντιου Κοραή, δημοσιευμένο πρώτη φορά το… 1830. Μάλιστα. Του Αδαμάντιου Κοραή. Του γενάρχη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Εκείνου που καμαρώνουμε το άγαλμά του στα Προπύλαια. Μην το συζητάτε. Κείμενο του Κοραή, δύο αιώνες μετά, στο ραδιόφωνο; Αδιανόητη πρόκληση.΄΄

΄΄Ξεκίνησε ο διαγωνισμός διαστρέβλωσης της είδησης για την παρουσίαση ενός σημαντικού δυσεύρετου κειμένου του Αδαμάντιου Κοραή. Ακροδεξιοί και θρησκοκάπηλοι συναγωνίζονται γύρω από το ποιος θα καταφέρει να αναρτήσει την πιο ηλίθια διαστρέβλωση. Θα σας κρατώ ενήμερους.΄΄

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.