Πάνω από 50 πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανάμεσά τους παιδιά με τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους, συμμετείχαν σε μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Bucuria jocului înfrățit».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Όπως αναφέρει το doxologia.ro, το Σάββατο 2 Απριλίου 17 εθελοντές, με συντονιστή τους δασκάλους τους, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση μιας σειράς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική και σχέδιο, παιχνίδια και χειροποίητες κατασκευές στις οποίες συμμετείχαν 50 πρόσφυγες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Dumitru Stăniloae» στο Ιάσιο. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της παιδικής σειράς «Home Theater» με υπότιτλους στα Ουκρανικά από τους Ian Serghienco και Andrei Gavriliță.

Τα χαμόγελα των παιδιών, αλλά και τα ευχαριστήρια μηνύματα από τις μητέρες και τους παππούδες οι οποίοι έβλεπαν τα εργαστήρια ως ευκαιρία επικοινωνίας αλλά ως ένας περάσουν τον χρόνο τους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου, με μια σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως εργαστήρια μουσικής, ζωγραφικής και σχεδίου, προβολές ταινιών και κινούμενων σχεδίων.

OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.