ΤΕΕΣ: Την Β΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις 20 Μαρτίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος δέχθηκε ευχές εξ αφορμής των ονομαστηρίων αυτού, τα οποία άγει στις 22 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων.

Ανήμερα Κυριακής ο Μακαριώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στο Καθολικό του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Χριστού, πλαισιούμενος από αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, Αγιοταφίτες κληρικούς, εκπροσώπους κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αγία Πόλη. Τη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή εκπροσώπησε ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως παρατέθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επίσημη δεξίωση, όπου συμμετείχαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, στελέχη της Αποστολής, ο ηγούμενος Νίκων Γκολόφκο, ο ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν, ο ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν και ο διάκονος Ηλίας Ντρατσούκ, μεταδίδει το Γραφείο Τύπου της Αποστολής.

Το επίσημο συγχαρητήριο μήνυμα στον εορτάζοντα εκ μέρους των ιεραρχών και του ποιμνίου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ανέγνωσε ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος. Ακολούθησε η συγχαρητήρια ομιλία του Γενικού Προξένου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιερουσαλήμ Ευαγγέλου Βλιώρα.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής ανέγνωσαν το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Επίσης στον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο επιδόθηκε η συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Ύστερα τα μέλη της Αποστολής ευχήθηκαν προσωπικά στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Ιερουσαλήμ για τα ονομαστήριά του, προσφέροντάς του ανθοδέσμη και δώρα και ζήτησαν την ευλογία του για το περαιτέρω έργο στο εκκλησιαστικό-διπλωματικό πεδίο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.