ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Ψυχοσάββατο 11 Ιουνίου 2022 07.00 - Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας. Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίου Λουκά του Ιατρού με τα τρισάγια του Ψυχοσάββατου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 11 Ιουνίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Σάββατο των Ψυχών. Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ο Θαυματουργός.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς που φυλάσσεται στην Ενορία μας από την Παρασκευή απόγευμα στις 5 έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Λουκά του Ιατρού με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Ψυχοσάββατο 11 Ιουνίου 2022 07.00.

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Ψυχοσάββατο 11 Ιουνίου 2022 07.00 – Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας. Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ
Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Ψυχοσαββάτου 11 Ιουνίου 2022 της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού και τα τρισάγια του Ψυχοσάββατου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Λουκά Κριμαίας – Ψυχοσάββατο 11 Ιουνίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Λουκασ Ιατροσ
Αγιοσ Λουκασ Κριμαιασ
Αγιοσ Λουκασ
Λουκασ
Αγιου Λουκα Ιατρου
Αγιου Λουκα Κριμαιασ
Αγιου Λουκα
Ψυχοσαββατο Πεντηκοστησ
Ψυχοσαββατο
Ψυχοσαββατα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
11 Ιουνιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.