Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γαλιατιανής και του Αγίου Νικολάου στα Αργινώντα Καλύμνου, την Κυριακή 29 Αυγούστου, προβλήθηκε η ταινία » Έξοδος 1826″ στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Η ταινία «Έξοδος 1826»
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει, το 1826, στη Σαμαρίνα, το χωριό των Γρεβενών, με στόχο να συγκεντρώσει περισσότερους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι ώστε να συνδράμουν το ήδη υπάρχον σώμα των πολιορκημένων στην ντάπια του στρατηγού Μακρή. Με τη βοήθεια του φίλου του, Ηλία Μανάκα, κι άλλους 25 άντρες αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.

Η 31η Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας τους μέσα από τα βουνά. Στο μεταξύ, οι γυναίκες του χωριού προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου την πραγματική αιτία της ξαφνικής αναχώρησης των αντρών τους, ενώ ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος φρούραρχος της Άρτας Νιχάτ Σερβάν προετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι. Τα γεγονότα κορυφώνονται με την πολιορκία της πόλης και την ηρωική έξοδο, τη νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου με ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων, μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.