ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων στον τομέα της δασοπροστασίας και θα απευθύνεται σε 5.000 άτομα, ενώ το δεύτερο θα αφορά περίπου 4.000 πτυχιούχους που θα τοποθετηθούν σε φορείς του Δημοσίου. Ποιες είναι οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παρότι στο υπουργείο Εργασίας ασκούνται πιέσεις για την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος των 5.500, ωστόσο πληροφορίες και πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση των συμβάσεων και θα υπάρξει νέα προκήρυξη.

Το νέο πρόγραμμα θα αφορά ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για συνολικό διάστημα 12 μηνών.

Για το πρώτο πρόγραμμα σχεδιάζεται ανάλογη προκήρυξη με αυτή του 2018 που θα προβλέπεται την πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Η τοποθέτηση ανέργων θα αφορά εργασία διάρκειας οκτώ μηνών στην προστασία των δασών.

Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής των δικαιούχων.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Με την έκδοση δύο νέων προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού υποδέχεται το ΑΣΕΠ το 2020.

Ο μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται «επί ποδός» για να δημοσιοποιήσει δύο διαγωνισμούς που είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ του.

Η πρώτη προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί αφορά στην πρόσληψη 2.858 μονίμων με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Για την συγκεκριμένη προκήρυξη το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει σειρά προτεραιότητας.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την επιλογή 167 μονίμων στο υπουργείο Γεωργίας. Πιθανότατα σε αυτή την προκήρυξη θα προστεθούν και οι 20 θέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά σε 4.000 πτυχιούχους που θα εργαστούν σε φορείς του Δημοσίου. Το νέο πρόγραμμα θα είναι αντίστοιχο με αυτό των 5.500 πτυχιούχων που τρέχει αυτή την περίοδο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.