ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2019. Αφού είναι όλα έτοιμα, έφτασε η μέρα που θα πάει στο σχολείο. Σήκω νωρίτερα και ετοίμασε ένα ιδιαίτερο πρωινό γι’ αυτή τη μέρα. Είναι ξεχωριστή!

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-11 Σεπτεμβρίου: Άσε το παιδί να διαλέξει μόνο του τι ρούχα θα φορέσει ώστε να αισθάνεται όσο πιο άνετα γίνετε. Μπορείς να βάλεις στην τσάντα του ένα αγαπημένο αντικείμενο(κουκλάκι, αυτοκινητάκι κτλ) ώστε να νιώθει πιο ήρεμο.

Περπατήστε μέχρι το σχολείο για ν’ απολαύσετε μια βόλτα, συζητήστε διάφορα θέματα στη διαδρομή και σίγουρα θ’ αποβάλετε και οι δύο ένα μέρος του άγχους σας.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-11 Σεπτεμβρίου: Βγάλτε μία φωτογραφία για να θυμάστε αυτή τη μέρα και κάνε του ένα συμβολικό δώρο για την είσοδό του στο σχολείο.

Κι αφού φτάσατε, αποχαιρέτησέ το τρυφερά αλλά με αποφασιστικότητα ώστε να νιώσει ότι του έχεις εμπιστοσύνη στο καινούριο του ξεκίνημα. Επίσης θα καταλάβει ότι όσα πείσματα κι αν κάνει, θα πάει σχολείο κι αυτό δεν αλλάζει.

Απόφυγε τα δάκρυα και τις ατάκες «εγώ θα είμαι εδώ». Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το γεμίσεις ανασφάλεια και να το κάνεις να θέλει να γυρίσει σπίτι. Στην τελική δεν πάει και στον πόλεμο.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-11 Σεπτεμβρίου: Όταν η πρώτη μέρα φτάσει στο τέλος, μόλις πάτε σπίτι ζήτα του να σου πει όλες τις νέες εμπειρίες και μην του κόψεις τον ενθουσιασμό να μιλήσει. Επιβράβευσέ το λεκτικά για ότι θετικό ακούσεις και κλείστε τη μέρα με μια μικρή «γιορτή».

Άστο να διαλέξει το βραδινό, φάτε όλοι μαζί οικογενειακώς ώστε να τελειώσει αυτή η δύσκολη μέρα όσο πιο ευχάριστα γίνετε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.