Δεκάδες μηνύματα από Ιερείς της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος προειδοποιούν για το φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα στο διαδίκτυο και ειδικά στα social media.

Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που η ελευθερία του λόγου έχει καταντήσει ασυδοσία.

Ορισμένοι Λαϊκοί έχουν εφεύρει νέο τέχνασμα για να προωθούν τα blog τους και να κερδίζουν χρήματα εις βάρος των Πιστών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δημιουργούν μια σελίδα στο facebook υπό τον τίτλο ενός Αγίου (Για παράδειγμα Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πορφύριος), ονόματα δηλαδή Αγίων αγαπητών στον κόσμο και παριστάνουν τους Ιερείς καλώντας τον κόσμο σε διάφορες ενέργειες με μοναδικό σκοπό την συλλογή likes έτσι ώστε στη συνέχεια να πρωοθούν πιο εύκολα το κάθε ενημερωτικό δήθεν blog που φτιάχνουν ή να πωλούν δήθεν μοναστηριακά προιόντα.

Ποστάρουν συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις με πραποιημένες φωτογραφίες παιδιών που υποτίθεται υποφέρουν, ή ατόμων με κάποια αρρώστια τα οποία φτιάχνουν στο photoshop οι ίδιοι ή βρίσκουν από παλαιότερα έτη , τα χρησιμοποιούν ως σημερινα και καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν, να στείλουν από χρήματα έως και οτιδήποτε άλλο ενώ είναι αποδεδειγμένο πως είναι απάτη.

Οι πιστοί θα πρέπει να ελέγχουν ποιες σελίδες είναι επίσημες, ποιες ελέγχονται από Ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ή του Πατριαρχείου , ποιες ακολουθίες πράγματι γίνονται και ποιες αναρτήσεις είναι ψεύτικες .

Υπάρχουν αρκετά επίσημα και αξιόλογα Πρακτορεία Εκκλησιαστικών ειδήσεων, εγγεγραμμένα στα μητρώα και τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Μην συνηγορούμε εκούσια ή ακούσια στον ευτελισμό της Πίστεως μας, ας την προστατέψουμε.

Όλα τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στη δικαιοσύνη.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.