Στο σενάριο νέου lockdown στη χώρα μας, το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, αναφέρθηκε ο Μ. Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής γενετικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι ακόμα και σε συνθήκες υψηλής πυκνότητας στις τάξεις, δε θα δούμε εξάρσεις. Χρειάζεται προσοχή βέβαια», είπε σχετικά με τις οξείες αντιδράσεις για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ελλιπή.

«Τα παιδιά θα μεταφέρουν πίσω στο σπίτι ένα μεγάλο ποσό ευθύνης. Θα δούμε πολύ συχνά παρατηρήσεις από τα παιδιά στους γονείς για το πως πρέπει να κρατάνε τη μάσκα», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει το lockdown τριών εβδομάδων που επιβλήθηκε στο Ισραήλ, είπε πως δεν θεωρεί ότι θα φθάσουμε σε αντίστοιχη κατάσταση.

«Νομίζω ότι γενικότερα υπάρχει ένας πολύ καλός συνδυασμός συμμόρφωσης των πολιτών με τα μέτρα, των προσπαθειών της Πολιτείας και των συστάσεων των επιστημόνων. Γι’ αυτό πετύχαμε ένα καλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι τώρα. Αυτό πάντα με σχετικούς όρους. Δεν είναι τόσο χαμηλός ώστε να ανοίξουμε τα πάντα, αλλά είναι πολύ χαμηλός σε σχέση με τις περισσότερες χώρες», δήλωσε, ενώ, ερωτηθείς για τα πολλά κρούσματα στην Αττική, απάντησε πως ανησυχεί μόνον επειδή είναι δύσκολος ο έλεγχος.

«Η Αττική έχει 40% του πληθυσμού της Ελλάδος. Προφανώς θα μαζευτούν εκεί τα περισσότερα κρούσματα. Είναι λογικό ειδικά μετά το καλοκαίρι που τα κρούσματα ανακατεύτηκαν», προσέθεσε.

Όσον αφορά στη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, υποστήριξε πως η εξέλιξη είναι θετική, αν και δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα και δήλωσε πρόθυμος να εμβολιαστεί πρώτος.

Εκτίμησε, δε, πως οι αρνητές του εμβολίου θα είναι περισσότεροι από εκείνους της μάσκας.

Τι είπε για Θεία Κοινωνία και Εκκλησία

Σημείωσε πως έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη;

Το θεωρώ απαράδεκτο»- Πρόσεθεσε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.