ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Οι υπόλοιπες 59 θέσεις αφορούν στην κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων.

ΑΣΕΠ: 138 μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επίσημη χθεσινή ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 138 υπαλλήλων στο ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου το νέο προσωπικό θα είναι μόνιμο.

Μπορείτε να διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Από τις θέσεις αυτές, οι 79 (τεχνικών ειδικοτήτων) αφορούν στο ΓΕΣ και στο ΓΕΑ, καθώς στο ΓΕΝ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 73 ατόμων.

Οι υπόλοιπες 59 θέσεις αφορούν στην κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων.

ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας για την παραχώρηση των σπιτιών θα γίνει σε όλη τη χώρα το… προσεχές διάστημα.

* Σε όλη τη χώρα τα σπίτια ιδιοκτησίας του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που παραμένουν αδιάθετα μπορεί να είναι χιλιάδες, στον ν. Λάρισας, όμως δεν ξεπερνούν τα 50.

* Από αυτά τα λιγότερα από 50, δύο βρίσκονται στον Τύρναβο, 1 στα Φάρσαλα, 1 στον Άγιο Θωμά και τα υπόλοιπα στις παλιές και νέες εργατικές κατοικίες τις Κάννουλες. Επίσης δεν υπάρχει κάποιο ακίνητο αδιάθετο από πρόγραμμα ΠΑΚΑΔΙ.

* Τα υφιστάμενα όμως, δεν είναι με την ευρεία έννοια κενά και αδιάθετα, καθώς βρίσκονται εδώ και χρόνια σε διαδικασία διερεύνησης των προϋποθέσεων των 580 τότε κληρωθέντων και των ενστάσεων που ακολούθησαν. Θυμίζουμε πως η τελευταία κλήρωση εργατικών κατοικιών είχε γίνει το 2009 και οι αιτήσεις τότε είχαν ξεπεράσει τις 3.000! Με τον καιρό ακολούθησαν και δικαστικές προσφυγές, οπότε το όλο θέμα έχει πολλές «ουρές».

Ο ΟΑΕΔ της Λάρισας, για την ώρα, δεν γνωρίζει πόσοι θα απορριφθούν, δεν έχει καλύψει όλους τους επιλαχόντες και επί της ουσίας δεν θα είναι σε θέση, εξ αιτίας των ιδιαίτερων εκκρεμοτήτων που υφίστανται, να εφαρμόσει τη νέα διαδικασία παραχώρησης, μιας και τα υφιστάμενα ακίνητα είναι τυπικά και ουσιαστικά «δεσμευμένα». Εν ολίγοις η νέα νομοθετική διάταξη κινδυνεύει να καταστεί στον ν. Λάρισας πρακτικώς ανεφάρμοστη και κενό γράμμα. Εκτός αν η Πολιτεία παρέμβει και δώσει άλλη λύση, να ενεργοποιήσει δηλαδή την αγορά κατοικιών διαμερισμάτων μέσω κάποιου νέου προγράμματος «ΠΑ.ΚΑ. ΔΙ».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.