ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 Ζωντανά - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος Παρασκευής Δ Νηστειών - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Δ Εβδομάδα Νηστειών. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 08.00 το πρωί.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ο ΟΡΘΡΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 08.00 – Παρασκευή της Δ Εβδομάδας Νηστειών με τα Προηγιασμένα Δώρα.

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 08.00.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία Δ Εβδομάδας Νηστειών – Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 – Ώρα 08.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Κατά τη Λειτουργία αυτή δεν τελείται Θυσία, δε γίνεται δηλαδή μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Τα Τίμια Δώρα, ο Άρτος και ο Οίνος είναι έτοιμα, έχουν προαγιασθή (για αυτό και λέγεται Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων) κατά την προηγηθείσα Θεία Λειτουργία της Κυριακής, είναι πλέον Σώμα και Αίμα Χριστού, και απλώς προσφέρονται προς μετάληψη στους πιστούς.

Ο Ιερέας καθ’ εκάστη Κυριακή κόπτει από το πρόσφορο τον λεγόμενο «Αμνόν», δηλαδή το τετράγωνο εκείνο τεμάχιο της σφραγίδας που γράφει ΙΣ-ΧΣ ΝΙ-ΚΑ, και το τοποθετεί επάνω στο ιερό Δισκάριο. Μετ’ ολίγο, κατά τη στιγμή του «Σε υμνούμεν», το τεμάχιον αυτό του άρτου θα μεταβληθεί δια της ευλογίας του Ιερέως σε αυτό τούτο το Σώμα του Κυρίου, όπως και ο οίνος, που είναι στο ιερό Ποτήριο, θα μεταβληθεί και αυτός σε αυτό τούτο το Αίμα του Κυρίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.