Εκτός Πατριωτικής Ένωσης έθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος την καθηγήτρια Μαρία Τζάνη με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τον Χριστιανισμό.

«Η κα Μαρία Τζάνη δεν θα είναι υποψήφια με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Οι μειωτικές, προσβλητικές της αναφορές για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, που ήρθαν από χθες στην επιφάνεια, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του μεγάλου πατριωτικού συνασπισμού μας» έγραψε ο πρόεδρος του κόμματος στο τουίτερ.

Αφορμή για την απόφασή του, ένα παλαιό βίντεο προ 13 ετών, όπου η κα Τζάνη είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Οι Πύλες του Ανεξήγητου» με τον Κ. Χαρδαβέλλα και εμφανίστηκε λάβρη σε σχέση με την στάση της ορθοδοξίας κατά των γυναικών, ενώ αποκάλεσε «βρωμόστομο» τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

«Ο χριστιανισμός τσάκισε την ιδέα της γυναίκας. Με διαφορά μιας ψήφου στη Μακόν, εμείς οι γυναίκες προσδιοριστήκαμε όχι ως ζώα, αλλά ως όντα που προσιδιάζουν με το άρρεν, λίγο κατώτερα από αυτό. Και ότι η έμμηνος ρύση είναι βρωμιά και ακαθαρσία. Πρέπει να διαβάσετε τον Ιωάννη τον λεγόμενο Χρυσόστομο -για μένα βρωμόστομο – να δείτε τι λέει: Πάσα γυνή είναι πηγή ακαθαρσιών, όργανο του διαβόλου» έλεγε τότε κα Τζάνη.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Σημειώνεται ότι μόλις προ μιας ημέρας, η Πατριωτική Ένωση ανακοίνωσε «με τιμή και χαρά» την τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Καθηγήτριας κας Μαρίας Τζάνη.

Η Μαρία Τζάνη είναι ομότιμος καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης). Επίσης, είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου “Βιοφυσικό Περιβάλλον: Νευροεπιστήμες & Μάθηση” και υπεύθυνη της κατεύθυνσης Μεταπτυχιακών Σπουδών “Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες & Εκπαίδευση”. Με πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και κοινωνικό έργο είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό για την ευαισθησία της σε ζητήματα εθνικά, πολιτισμού και παιδείας. Συγγραφέας πολλών έργων, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανάδειξη εκείνων των αξιών που ανθρωποποιούν τον άνθρωπο και τον καθιστούν ικανό να συνυπάρχει με τους άλλους, για να αγωνίζεται για εκείνα τα ιδανικά που αν και εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, αποτελούν πανανθρώπινες αξίες για όλη την ανθρωπότητα. Εκτός των άλλων, η κα Τζάνη προΐστατο της Επιτροπής για την επαναφορά της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Υπουργός Παιδείας Α. Τρίτσης). Διεφώνησε με πολιτικές επιλογές για την εκπαίδευση όπως π.χ. στην εισήγηση για την εισαγωγή του μονοτονικού και κατάργηση της ιστορικής γραφής της ελληνικής γλώσσας καθώς και για ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας, ιδιαίτερα στην Α΄ βάθμια Εκπαίδευση. Ανάμεσα στις καινοτομίες που εισήγαγε η κυρία Τζάνη στην Εκπαίδευση, ιδιαίτερη σημασία έχει η Εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στην Α΄ βάθμια Εκπαίδευση (στα πλαίσια του πιλοτικού Ολοημέρου Σχολείου), καθώς και στην επιχειρούμενη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο- στην Α΄ βάθμια εκπαίδευση – τηλεδιάσκεψη.

«Την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλόν αγώνα και καλή επιτυχία!» ανέφερε το δελτίο Τύπου της Πατριωτικής Ένωσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.