Για τη χθεσινή απόφαση της Ιερά Συνόδου μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος – Προειδοποίησε ότι όποιος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου δεν θα παίρνει μισθό – «Δεν θα κατεβάσουμε την εκκλησία στο πεζοδρόμιο» – Εισηγείται την αποβολή Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία και στέρηση του δικαιώματος στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

«Οποίος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός», προειδοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ξεκαθάρισε πως «δεν θα κατεβάσουμε την εκκλησία στο πεζοδρόμιο», ενώ παράλληλα κάλεσε την Ιερά Σύνοδο να σταθεί στο ύψος της επί της ομόφωνης απόφασης για στήριξη των εμβολιασμών και τιμωρία κληρικών που προχωρούν σε αντίθετες συστάσεις προς τους πιστούς… αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συγκεκριμένες τιμωρίες.

Σε περίπτωση Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισηγείται αποβολή τους από τη Σύνοδο και στέρηση του δικαιώματος στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν οι κληρικοί φωνασκούν και καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί θα υπάρξει οικονομικό αντίκτυπο και η Αρχιεπισκοπή δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ιερείς και να στηρίξει κάποιες μητροπόλεις, καθώς θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία της.

«Οποίος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός να τον βρίσκει στο τέλος του μηνός, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή.

«Εμείς δεν μισούμε κανένα», σημείωσε, «αλλά η Εκκλησία θα πρέπει να μείνει ψηλά.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.