Προφήτης Μιχαίας: Ο Μιχαίας είναι πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης ή αλλιώς Εβραϊκής Βίβλου (Τανάκ). Ανήκει στους μικρούς προφήτες της και έζησε κατά προσέγγιση το 748 - 696 π.Χ.

Προφήτης Μιχαίας: Mεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 14 Αυγούστου

Γεννήθηκε στη Μωρέσεθ (αγγλικά: Moresheth-Gath‎) μία πόλη της φυλής του Ιούδα – o Ιερεμίας αποκαλλεί τον Μιχαία ως Μωραθίτη στο Ιερ. 33:18 – και έζησε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια των Ιωάθαμ, Άχαζ και Εζεκίου βασιλέων της Ιουδαΐας.

Υπάρχει ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης το οποίο αποτελείται από επτά κεφάλαια και αναφέρεται στις προφητείες του για την καταστροφή της Σαμάρειας (αραβικά: السامرة‎), την έλευση του Μεσσία και τέλος την πνευματική καθοδήγηση του λαού του Ισραήλ.

Το όνομά του κατά προσέγγιση σημαίνει “Ποιός είναι όμοιος του Γιαχβέ” (Μιχ. 7:18) και πηγάζει απο τις ίδιες ρίζες με το όνομα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Το όνομα Μιχαίας αναφέρεται ξανά στην Βίβλο (Βασ. Γ’ 22:8-28)[7] αλλά δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο καθώς ο Μιχαίας εκείνος αναφέρεται ως γιος του Ιεμβλαά ο οποίος έζησε τον 9ο αιώνα π.Χ. (δηλαδή πριν τον προφήτη Μιχαία) και φονεύθηκε.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον θεωρεί άγιο και εορτάζει την μνήμη του 14 Αυγούστου εκάστου έτους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.