Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα αργήσει να χτυπήσει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με αυστηρά μέτρα για καθηγητές και μαθητές. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρόκειται να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, στις 13 Σεπτεμβρίου ακολουθώντας αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ποτέ ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο-η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη επισημάνει: «Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει πως τα σχολεία θα ανοίξουν, σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέκλεισε τη Δευτέρα (30/08) το οριζόντιο κλείσιμο τμημάτων στα σχολεία με το που εντοπιστούν κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις, η Νίκη Κεραμέως είπε:

«Πάμε σε νέο μοντέλο, πλέον δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πέρσι δεν είχαμε τον εμβολιασμό, φέτος τον έχουμε άρα αυτό που πέρσι θέλαμε, να θωρακίσουμε την κοινότητα από το ενδεχόμενο διασποράς από τον μαθητή στο σπίτι του, πλέον δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό γιατί ο πατέρας του παιδιού, η μητέρα, ο παππούς, η γιαγιά είτε είναι εμβολιασμένος είτε μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν από το κράτος άρα η λογική αλλάζει. Πάμε σε ένα μοντέλο που τα σχολεία μας παραμένουν ανοιχτά και αυξάνουμε πολύ το τεστ και εργαστηριακά τεστ για τα παιδιά σε περίπτωση κρούσματος».

Ποια μέτρα ισχύουν για μαθητές και καθηγητές

Αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό θα ισχύουν για μαθητές και καθηγητές με «όπλα» τα τεστ και τον εμβολιασμό.
Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τα σχολεία πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και με αντισηπτικά, με τον αερισμό και τον καθαρισμό των αιθουσών να είναι τακτικός.
Ως προς τους καθηγητές, εκείνοι οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζόμενου.
Επισημαίνεται πως τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με την τιμή να έχει οριστεί στα 10 ευρώ για καθένα.
Αναφορικά με τους μαθητές, όσοι είναι άνω των 12 ετών, θα μπορούν να προσέρχονται στις αίθουσες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.
Σχετικά με τους μαθητές κάτω των 12 ετών ισχύει η πρόβλεψη περί βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.