Τον ιδρυτή της Ευαγγελιστή Λουκά τίμησε η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία την 17η και 18η Οκτωβρίου 2020.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, καθώς και την Επιτροπή του Προσκυνήματος για την ετοιμασία της πανηγύρεως και απηύθυνε ευχές σε όλους, κλήρο και λαό. Επίσης, τόνισε ότι όσα αναφέρουν τα Ευαγγέλια δεν είναι παραμύθια, αλλά πραγματικά γεγονότα, τα οποία είδαν και άκουσαν οι Απόστολοι. Η πόλη των Θηβών και όλη η Βοιωτία, ανέφερε, θα πρέπει να χαίρεται, να ευλαβείται και να αγαπά τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος δίδαξε στη Θήβα, πέθανε και ετάφη. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όλοι μας θα πρέπει να αγωνιζόμαστε να διατηρούμε τόσο την σωματική μας υγεία όσο και την ψυχική μας υγεία.

Το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής και πολλών πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι θα πρέπει να φυλάξουμε αυτά που μας παρεδόθησαν από τους Αποστόλους και να τα κάνουμε πράξη στη ζωή μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Μιχαήλ Γκιώνη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ετοιμασία της πανηγύρεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.