Οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι για το άνοιγμα των σχολείων είναι 22 ή 29 Μαρτίου, ενώ αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιτρέψουν προσανατολίζονται στην επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 5 Απριλίου.

Προς το τέλος Μαρτίου σχεδιάζεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο στο τέλος του μήνα τοποθετείται χρονικά η σταδιακή άρση του lockdown. «Τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα», σημείωσε κ. Πελώνη «εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εντάχθεί περισσότερες περιοχές στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπου έχει ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, πλην της ειδική αγωγής. Στις περιοχές αυτές οι μαθητές επέστρεψαν σε καθεστώς της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στις αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία), τα Γυμνάσια και τα ειδικά σχολεία. Σε αυτές τις περιοχές τα Λύκεια δεν λειτουργούν δια ζώσης αλλά με μόνο με τηλεκπαίδευση.

Εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα σχολεία και τμήματα που κλείνουν, όπως προβλέπεται, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Έπειτα σκυτάλη παίρνει η εστίαση που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο τομέα στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περίπτωση να ανοίξει πριν τις 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των δραστηριοτήτων σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις φάσεις. Η προτεραιότητα δίνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου προς το τέλος Μαρτίου, ενώ σε δεύτερη φάση εξετάζεται να ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και έπειτα τα δημοτικά καθώς πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.