ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ (asep.gr)! 3ΓΒ/2023- ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΙΚΑ, ΟΓΑ! – Όλες οι πληροφορίες!.

NEWS: Το ΑΣΕΠ (asep.gr) στέλνει στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, 4.280 μόνιμες προσλήψεις.

Η νέα προκήρυξη, αναμένεται να σταλεί έως το τέλος Νοεμβρίου για δημοσίευση και αμέσως, εντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Η νέα προκήρυξη αφορά επιτυχόντες, αποκλειστικά της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022.

Πρόκειται για την προκήρυξη, με αριθμό 3ΓΒ/2023.

Με τη νέα προκήρυξη, θα προσληφθεί προσωπικό σε όλους σχεδόν τους φορείς του Δημοσίου, κυρίως Δήμους, Περιφέρειες και Υπουργεία, ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Πως θα γίνουν οι προσλήψεις
Οι νέες μόνιμες προσλήψεις, θα γίνουν στα πρότυπα της προηγούμενης 2ΓΒ/2023, που αφορούσε προσωπικό Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Δηλαδή οι υποψήφιοι, θα δημιουργήσουν ηλεκτρονική αίτηση στον κόμβο του ΑΣΕΠ, σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει γι’ αυτό τον σκοπό.

Στην αίτησή τους οι υποψήφιοι, θα πρέπει να δηλώσουν και όλες εκείνες τις ιδιότητες, που δίνουν προσαυξήσεις, στη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης (μεταπτυχιακά, εμπειρία, ξένες γλώσσες κτλ).

Με τον συνυπολογισμό των πρόσθετων μορίων, θα προκύψει η τελική βαθμολόγηση για τον μόνιμο διορισμό.

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Ποιες οι πιθανότητες επιτυχίας
Οι πιθανότητες επιτυχίας, είναι οι καλύτερες που έχουν υπάρξει ποτέ, για μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Στις 4.280 θέσεις, μπορούν να διεκδικήσουν οι περίπου 10.000 επιτυχόντες, κατηγορίας ΠΕ, του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022.

Είναι φανερό ότι, διαμορφώνονται περίπου στο 1:2,5.

ΑΣΕΠ: Δεύτερη ευκαιρία για υποψηφίους της 2Γ/2022
Δεύτερη ευκαιρία για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022 προετοιμάζει το ΑΣΕΠ.

Αμέσως μετά την έκδοση της προκήρυξης 3Γ/2023 – που θα δημοσιευθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες- το ΑΣΕΠ θα βγάλει δύο ακόμα προκηρύξεις:

Μία για επιτυχόντες της κατηγορίας ΤΕ και
μία για επιτυχόντες της κατηγορίας ΠΕ
ΑΣΕΠ: Ποιοι και πώς συμμετέχουν
Στη διαδικασία συμμετέχουν υποψήφιοι που πέτυχαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Είναι γνωστό ότι εκδόθηκε η προκήρυξη 2ΓΒ/2022 για υποψηφίους ΤΕ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η 3ΓΒ/2023 για υποψηφίους ΠΕ.

Αμέσως μετά την έκδοση της 3ΓΒ/2022, το ΑΣΕΠ θα επαναλάβει τη διαδικασία, με την έκδοση δύο ακόμη προκηρύξεων, αποκλειστικά για επιτυχόντες που αφορούν τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΑΣΕΠ: Γιατί η έκδοση των προκηρύξεων
Στόχος του ΑΣΕΠ είναι με τις δύο νέες προκηρύξεις μονίμων να εξαντλήσει τα περιθώρια πρόσληψης των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022.

Συζητείται και το σενάριο αν οι θέσεις είναι λίγες για ΠΕ και ΤΕ, αντί για δύο, να βγει μία ενιαία προκήρυξη και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ…! ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ! 3ΓΒ/2023- ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΓΑ! – Ημερομηνίες πληρωμής!
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:
Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Το ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΣΕΠ! 3ΓΒ/2023- ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΓΑ!-Πότε θα καταβληθεί το δώρο και τι ποσό θα λάβετε
Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, αφού, πρέπει να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής τους, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πώς υπολογίζεται
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για την έκτακτη αυτή καταβολή είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε στον σύνδεσμο: kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Στην έννοια των τακτικών αποδοχών, σύμφωνα με τη νομολογία των δικαστηρίων εντάσσονται επίσης και:

το επίδομα αδείας: για τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας του επιδόματος αδείας πολλαπλασιάζουμε το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.