Για την πολιτιστική διπλωματία και στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς σε αυτή αναφέρθηκε σε ομιλία του, σε ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία – Η Συμβολή της Διασποράς», που διοργάνωσε η AHEPA Τμήμα 25- Άγιος Ανδρέας και ο Πρόεδρος της Δημήτρης Μουτούσης , την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Pyatt, ο Πρέσβης του Καναδά κ. Allen, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης και ο Ανώτατος Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ κ. Γιώργος Χωριάτης.

«Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί για τη χώρα μας ένα εξόχως πολύτιμο, αλλά και αποτελεσματικό μέσο, για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και στην κατεύθυνση αυτή οι Έλληνες του εξωτερικού διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Με «όπλα» τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα κι εν γένει το ελληνικό πνεύμα οι απανταχού Έλληνες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πατρίδας μας υπερασπίζοντας τα εθνικά δίκαια και προωθώντας τα συμφέροντά της», σημείωσε, σε ανάρτησή του, ο κ. Βλάσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.