Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ελληνική πλευρά η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Γιώργος Φίλης.

«Η σημερινή έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας Τουρκίας, έχει μια σημειολογία. Πάμε ικετεύοντας στην Υψηλή Πύλη για να μην μας κάνει ντά η Τουρκία.

Πάμε για να δείξουν το μεγαλείο του Σουλτάνου, στο μέλος που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μουσταφά Κεμάλ και τα ρολόγια έχουν σταματήσει την ώρα του θανάτού του. Πάμε στην Αυτοκρατορική Αυλή ως υποτελές κράτος. Αυτό θέλουν να καταδείξουν οι Τούρκοι», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν, επειδή δεν μπορεί να κάνει τετελεσμένα όπως έπραξε στην Κύπρο, προσπαθεί και θα προσπαθεί για 6 μήνες να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν συζητάει, ωσάν η Ελλάδα να έχει ηττηθεί σε πόλεμο και πρέπει να παραδόσει κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία. «Όταν θα καταρρεύσουν οι συνομιλίες ή θα υπάρξει κωλυσιεργία θα πουν στους ευρωπαίους ‘’οι κακοί Έλληνες δεν συζητούν για να γίνουν δούλοι΄΄, και θα προσπαθήσουν σε επεισόδιο επιβολής τετελεσμένου», είπε.
«Ο Ερντογάν αυτή την στιγμή θέλει να δώσει άλλοθι στον Ερντογάν και την Τουρκία, αυτό κάνει και υπολογίζει ότι και το ελληνικό σύστημα πιέζεται και θα υποχωρήσει», επεσήμανε

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα πάρει κάτι και οποιαδήποτε συμφωνία δεν μπορεί να περάσει από την Βουλή. Εκτός και αν έχουμε παρόμοια με τα Σκόπια».

Ο κ. Φίλης μίλησε επίσης για το θέμα των κυρώσεων προς Τουρκία από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.