ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Τα δικαιούμενα για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020. Πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού.

Για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 είναι διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για το 2019.

Οι Αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα υποβάλλονται διαρκώς –όπως και πέρυσι– μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020 ενώ οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23- 24 Μαΐου ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Μάη.

Να αναφερθεί πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Να θυμίσουμε πως εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 153,4 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β΄ διμήνου 2019 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Το επίδομα παιδιού Α21 για το 2019, όπως έχει ενημερώσει θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως: Α’ δόση : τέλος Μαρτίου Β’ δόση : τέλος Μαΐου Γ’ δόση : τέλος Ιουλίου Δ’ δόση : τέλος Σεπτεμβρίου Ε’ δόση : Τέλος Νοεμβρίου ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χιλιάδες πολίτες ρωτούν πότε αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και η β΄ δόση για το επίδομα παιδιού Α21.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.