Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπολόγισε πόσοι πιστοί προσήλθαν στη Θεία λειτουργία σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες και τους συνέκρινε με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού - «Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδεχτούμε οι Χριστιανοί», αναφέρει .

Για «θαύμα» μιλά στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αναφερόμενος στα κρούσματα του κορωνοϊού και στη λειτουργία των εκκλησιών.

Όπως γράφει το «piraeuspress.gr», στο μήνυμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ανάμεσα σε άλλα, υπολόγισε πόσοι πιστοί προσήλθαν στη Θεία λειτουργία σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες και τους συνέκρινε με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Πειραιά ανέφερε:

«Τους τελευταίους 10 μήνες, συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας. Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές. Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί! Αλλά από τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες, υπάρχει τεράστια απόκλιση… με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός, μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας! Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.