Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καρδίτσης θα υποδεχτεί την Ιερά και Σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Την ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής.

Πρόγραμμα Ακολουθιών:
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023
19:00 Έλευση ιεράς και σεβάσμιας εικόνας Παναγίας «Πελεκητής».

Ακολουθία Χαιρετισμών

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
7:30 Ακολουθία του Όρθρου – Θεία Λειτουργία

18:00 Ακολουθία του Εσπερινού

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2023
7:30 Ακολουθία του Όρθρου – Θεία Λειτουργία θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής.

11:30 Ιερά Παράκληση – Αναχώρηση ιεράς Εικόνας

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής
Είναι ένα από τα μοναστήρια που ξεχωρίζουν. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική του, η ιστορία του καθιστούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής προσκυνηματικό κέντρο. Βρίσκεται κτισμένη πάνω από την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα και υπάγεται διοικητικά στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Πρακτορείο Ορθοδοξία ταξίδεψε ως την κορφή των Αγράφων και σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ιερά μονή που κρέμεται σαν αητοφωλιά πάνω από το χωριό Καρίτσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.