ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Για τις πληρωμές στις 21 Δεκεμβρίου, τοποθετείται η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ όποιος μείνει απέξω, θα ακολουθήσουν τρείς φάσεις εξόφλησης έως τον Ιούνιο. Πως κάνουμε κοινωνικό μέρισμα αίτηση, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού 2019. Πληρωμή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης

Η πέμπτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πιστώθηκε στου λογαριασμούς στις 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Η βούληση της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτός από τους ευάλωτους, να υπάρξει επιπλέον στήριξη σε όσους άντεξαν το βάρος της υπερφορολόγησης.

Αυτό ανοίγει τη συζήτηση για μια πιθανότητα επιστροφής φόρων σε όσους υπερφορολογούνται – κοινωνικό μέρισμα.

Έτσι ένα σενάριο είναι η επιστροφή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης σε φορολογούμενους που ξεπερνούν τα 12.000 € το χρόνο, ή επιστροφής της παρακράτησης φόρων, που γίνεται στην πηγή για χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Εναλλακτικά εξετάζεται η στήριξη ανέργων ή δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

Πάντως στην τελευταία περίπτωση η διαδικασία μπορεί να γίνει άμεσα καθώς ήδη υπάρχουν τα ΙΒΑΝ και τα σχετικά στοιχεία των δικαιούχων του ΚΕΑ, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν δοθεί τα χρήματα, κάτι που είναι και βασική επιδίωξη της κυβέρνησης.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών έγινε η αλλαγή φρουράς στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το νέο πρόεδρο του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα, να αρκείται στο να αναφερθεί στην ομαλή μετάβαση, υποσχόμενος παράλληλα συνέπεια και άριστη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης κατά την ολιγόλεπτη τελετή-παράδοσης είπε πως πράγματι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν γίνει αρκετά περίπλοκες καθώς ενσωματώνουν μέσα πληροφορίες που συνδέονται με άλλους φορείς, κάτι που ωστόσο είναι απαραίτητο όπως τόνισε, υποσχόμενος στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλοποίηση των δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδροι του Οργανισμού ορίστηκαν οι Δημήτρης Μελάς και Δημήτρης Τζαβέλας, ενώ γενικός διευθυντής ορίστηκε ο Απόστολος Λαμπρόπουλος.

Πότε πληρώνεται το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης – ΚΕΑ.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.