ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 : Οι αυξήσεις που φημολογούνται στους συντελεστές αναπλήρωσης της κύριας σύνταξης, όσων έχουν άνω των 30 ετών ασφάλισης είναι και αυτές μια τρύπα στο νερό και δημιουργούν ανισότητες. Το ΣτΕ δεν αναφέρει πουθενά συνταξιοδοτικά έτη αλλά εστιάζει στις δυσαναλογίες μεταξύ εισφορών και συντάξεων και υποδεικνύει αλλαγές, όχι ως προς την κλιμάκωση ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, αλλά ως προς τις αποδοχές. Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των υπολοίπων συνταξιούχων (περί τα 2.000.000) όχι μόνον δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά απεναντίας έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται άγριες περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ουδεμία νέα νομοθετική διάταξη χρειάζεται∙ απεναντίας το μόνο που χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει τον ν. 4387/2016,ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2016 (μη εφαρμογή νόμου) μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα 300.000 συνταξιούχοι να υφίστανται περικοπές έως 340 ευρώ ανά μήνα (με μέσο όρο 170 ευρώ τον μήνα).

Αν η προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή είχαν εφαρμόσει τον νόμο δεν θα υπήρχαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ο εμπαιγμός τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Να σας θυμίσω εδώ, ότι το ΕΝΔΙΣΥ από το 2016 ανέδειξε το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα σε συνέντευξη Τύπου σας παρουσιάσαμε με αποδείξεις, αριθμούς και στοιχεία πώς και πόσα «κλέβουν επί 43 μήνες μέχρι και σήμερα από τις επικουρικές με τη μη εφαρμογή του νόμου.

το νομοσχέδιο Βρούτση ενοποιεί τον ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ. Η ρύθμιση αυτή συγχώνευσης αποσκοπεί εμφανώς στην ολοσχερή κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.